ћир lat

Део отпуштених радника тужи ПКЦ и агенцију

12. мај 2020


Радници у тужбама наводе да није било разлога за отказе јер држава исплаћује три минималца, а и да је све у супротности са уговором о додели подстицаја који је фабрика добила 

Некада финска, данас индијска фабрика ПКЦ у Смедереву, током ванредног стања због смањеног обима посла отказала је сарадњу са Агенцијом „Тренквалдер” из Београда, па је више од 300 радника фабрике ауто-каблова остало без посла. Према подацима које је „Политици” доставило Министарство за рад, социјална и борачка питања, реч је о 136 ангажованих на одређено време и 202 радника на неодређено време који су проглашени технолошким вишком. Део њих своја права потражиће на суду, а данас су почели са предајом тужби против „Тренквалдера” и ПКЦ-а због, како тврде, незаконитих отказа. Траже да суд поништи решења о отказу уговора о раду и врати их на посао, као и да донесе привремену меру повратка на посао до доношења правоснажне одлуке.

Једанаест запослених којима су отказани уговори о раду од стране послодавца „Тренквалдер” обратило се инспекцији рада у Смедереву 30. априла на основу чега је 5. маја у ПКЦ-у извршен ванредни инспекцијски надзор и нису утврђене неправилности. Истог дана захтеви запослених прослеђени су Одељењу инспекције рада у Београду, као месно надлежној подручној јединици за Агенцију „Тренквалдер”, која ће код тог послодавца извршити надзор, кажу у одговору „Политици” из Министарства за рад, социјална и борачка питања.

Да инспекција још није билау овој агенцији потврђује и Зоран Букилић, директор за кадровске и правне послове.

Ми се још нисмо вратили у фирму, сви радимо од куће, али према мојим сазнањима, нико нас из инспекције није контактирао и најавио контролу, каже он.

Отпуштени радници који су на неодређено време били ангажовани преко агенције сматрају да у складу са законским прописима имају иста права као радници ПКЦ-а. Зато тврде да је послодавац био дужан да 30 дана пре отказа донесе програм решавања вишка запослених и достави га репрезентативним синдикатима и Националној служби за запошљавање ради давања мишљења, што како кажу, није учињено. Такође, тврде да претходно нису утврђени ни критеријуми по којима се запослени на неодређено проглашавају технолошким вишком, те да у решењима о отказу уговора о раду недостају јасна образложења заснована на доказима.

Све око отказа се десило за 24 сата и ништа није испоштовано, кажу за наш лист прекобројни радници који туже послодавце.

У једној од тужби у коју је „Политика” имала увид, између осталог се наводи да тужени није имао економске разлоге за отпуштање радника будући да је држава обезбедила три минималне зараде због епидемије вируса корона. Истичу да је ПКЦ добио и подстицајна средства од државе под условом запошљавања најмање 1.200 нових радника на неодређено време до 2023. године, од којих 550 током 2020, као и да не смањује број радника. Наводи се да су отпуштањем више од 300 запослених поступили супротно Уговору о додели средстава подстицаја, Закону о страним улагањима и Уредби о одређивању критеријума за доделу подстицаја ради привлачења директних улагања.

У ванредном стању радило око 200 радника

Ванредним инспекцијским надзором у ПКЦ-у утврђено је да тамо ради 1.846 запослених на неодређено време, те да у току ванредног стања није било отказивања уговора о раду. Обим посла био је смањен, тако да је у сменама радило од 200 до 250 запослених, док су остали користили дане по прерасподели, неискоришћене дане годишњег одмора за 2019. годину, годишњи одмор за ову годину, као и плаћено одсуство, наводи ресорно министарство.

Извор: Политика